zondag 13 maart 2011

Viktor & Rolf in Utrecht

Als bijna een echte koopjesjager moet je naast de alternatieve winkels, vooral ook niet de H&M en de Zara vergeten. Wat zeg nou zelf, bijna iedereen heeft wel iets van die winkels in haar kledingkast hangen, liggen of wat dan ook. Al zijn het maar een paar sokken of wat basic hemdjes. De H&M en de Zara zijn naast heel goedkoop, ook erg hip. Zij kijken wat haute couture merken als Chanel, Louis Vuitton en Dolce en Gabbana op de catwalk laten zien en maken dit na maar dan met goedkopere stoffen en in een net iets ander model. Op deze manier bereiken H&M en de Zara ook mensen met een kleinere portemonnee en lopen wij er allemaal erg hip bij voor weinig geld.

Utrecht heeft maar liefs vijf H&M-winkels en een Zara-filiaal. Helaas heeft Utrecht nog geen Mango, waar je ook voor weinig geld trendy kleding kunt kopen, maar deze zal er vast nog wel komen. De Hennis en Mauritz, H&M, heeft verschillende lijnen. Van chic tot sportief en van trendy tot basic. Naast de H&M doorlopende lijnen heeft, gaat het eens in de tijd een samenwerkingsverband aan met bekende ontwerpers. Karl Lagerfeld, Stella McCartney en Viktor & Rolf hebben onder andere al een limited edition collectie voor de H&M ontwerpen. Ook ik was er als de kippen bij toen de collecties in de winkels kwamen en kon dan ook van verschillende ontwerpers een kledingstuk bemachtigen. Zo heb je toch merkkleding van een bekende ontwerper voor veel minder geld. Dat je het alleen koopt voor de naam en je het zonder het labeltje Roberto Cavalli nooit zou kopen, is maar bijzaak.

De Zara zit nog niet zo lang in Utrecht, maar is zeker een winkel voor zowel jong als oud. De lijn Trf is meer gericht op jongeren en de Zara Collection is de wat klassiekere lijn, maar mooie kledingstukken. De Zara moet je vooral bezoeken in de uitverkoop, wanneer grote kortingen worden gegeven.

Een andere winkel in Utrecht met goedkope en leuke kleding is de Tally Weijl. Deze winkel verkoopt kleding voor de sexy, zelfbewuste en onafhankelijke vrouw. Laag uitgesneden shirtjes en jurkjes, maar ook unieke kledingstukken voor weinig geld. De Tally Weijl is een klein winkeltje, maar daarin hebben ze geprobeerd zoveel mogelijk kledingstukken op smalle kledingrekken te hangen, dus neem vooral geen grote tas mee om te voorkomen dat je nergens aan blijft haken.

Naast deze drie eerder beschreven winkels, heb je veel meer winkels onderdeel van grote modeketens die goedkoop zijn en te vinden zijn in Utrecht. De Vero Moda, Only, Coolcat en de New Yorker zijn nog enkele andere winkels met hippe en niet al te dure kleding.

Voor elke stijl is er wel een geschikte lijn in een hippe winkel te vinden. Niet alleen om ervoor te zorgen dat je je helemaal kleedt als een echte Sex and the City vrouw, maar ook om basic items te scoren zijn deze winkels geweldig.

Liefs,

Cherrelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten