zondag 13 maart 2011

Tijgers op de bazaar

Bij de zwarte markt denk je meteen aan Beverwijk. Daar waar grote hallen gevuld zijn met kraampjes met alles met wat je maar kunt bedenken. Verschillende geuren en kleuren, van zowel spullen als mensen, komen je tegemoet. Waar in de ene hal een varken op z’n kop hangt, kan je in de andere hal kleding en meubels vinden. Tassen vol, soms met dozen en kisten, rijden er weer elk weekend gezinnen naar huis.

Ook in Utrecht heb je de bazaar. Deze is in vergelijking met Beverwijk veel en veel kleiner. Maar spullen vind je er zeker. Van kleding tot meubels en van rommel tot servies. De Utrechtse bazaar ligt net iets buiten Utrecht, maar is gemakkelijk bereikbaar met de bus. Wanneer je met de bus aankomt, loop dan niet aan de kant van de Albert Heijn maar aan de andere kant naar links. De gele vlaggen zie je al van ver, dus het kan dan niet missen.

De Utrechtse bazaar bestaat uit twee hallen met van alles wat je maar kunt bedenken. Telefoonhoesjes, tijgerstrings, pannen en bankstellen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er wel te vinden. Vooral de tijgerprints en nepmerkkleding overheersen.

Wanneer je binnenkomt waan je je meteen in een andere wereld, waar geuren van verschillende kruiden overheersen en waar er meer buitenlanders zijn dan Nederlanders. Het voelt aan alsof je in Turkije of Marokko bent. Niet alleen verschillende eetkraampjes met onder andere Turkse pizza’s, Turkse broden en broodjes döner versterken dit gevoel, maar ook de Arabische muziek die uit de boxen schalt zorgt ervoor dat je even vergeet dat je je in Utrecht bevindt.

De Utrechtse bazaar is gezellig en goedkoop en leuk voor een paar uurtjes. Het is niet alleen leuk om voor kleding te kijken, ondanks dat er veel trashy kleding te vinden is kan je als je goed kijkt ook kleding vinden die trendy is, maar ook voor groente en fruit kan je hier voor de hele week of maand inslaan. Kisten mandarijnen voor vijf euro, kisten tomaten drie euro, zonde om te laten liggen.

Naast de tijgerprints en nepmerkkleding, mogen de (nep) gouden horloges en sieraden natuurlijk niet ontbreken. Verkoopmannen die roken is geen uitzondering, ook al wordt er omgeroepen dat roken ten strengste verboden is en jonge jongens van dertien jaar die ineens verstand hebben van bh’s en strings zijn al helemaal geen uitzondering.

Ik keek m’n ogen uit en waande me voor een dagje in een andere wereld. Een wereld vol met tijger, glitter en namaak, maar erg gezellig en zeker de moeite waard om eens een keertje naartoe te gaan.

Liefs,

Cherrelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten