zaterdag 12 maart 2011

Unieker dan uniek

Utrecht is een erg gezellige stad om te winkelen. Veel terrasjes om na het winkelen uit te rusten, niet alleen buiten, maar ook binnen winkelen en natuurlijk waar Utrecht om bekend staat de grachten. In Utrecht heerst er een gezellige sfeer. En dat is niet alleen in het centrum waar de meeste winkels zich bevinden, maar er ook iets buiten. Ook buiten het centrum kan je leuke winkels vinden.

Boetiekjes heb je nooit genoeg in een stad en vooral in Utrecht zijn er net iets buiten de bekende winkelstraten veel leuke boetiekjes te vinden. Boetiekjes zijn vaak kleine winkeltjes die niet tot een grote keten behoren. De eigenaressen, het zijn toch meestal vrouwen die een kledingwinkeltje beginnen, leggen hun ziel in hun winkeltje en zorgen ervoor dat klanten zich op hun gemak voelen. Veel service en een gezellige aankleding zorgen ervoor de eigenaressen wat geld verdienen.

Ik ben met mijn fiets een dagje door Utrecht gereden. Ik kwam in wijken waar ik normaal nooit kwam en heb uiteindelijk de leukste boetiekjes voor jou uitgekozen die je zeker een keer moet bezoeken.

In de Korte Minrebroederstraat, achter Janskerkhof, zit Silhouet Mode. Een klein winkeltje met verschillende stijlen kleding. Niet alles is even hip en trendy, maar er zitten zeker leuke kledingstukken bij. Een winkeltje om af en toe eens binnen te lopen.

In de Nachtegaalstraat, voorbij de stadsschouwburg, zit Leuk. En Leuk is ook leuk. Naast kleding verkopen ze er ook woonaccessoires en boeken. De prijzen zijn niet heel laag, maar er worden leuke merken verkocht die niet overal verkrijgbaar zijn.

In de Twijnstraat, aan het einde van de Oudegracht, zit Mvr Pk. Deze winkel, in dezelfde stijl als Leuk, verkoopt ook erg leuke kleding. Naast de bekende merken als 10feet en Marlene Birger verkoopt Mvr Pk ook andere wat onbekendere merken. Vooral leuk zijn de hippe en originele portemonnees en kettingen.

Naast deze drie boetiekjes heeft Utrecht nog veel meer leuke boetiekjes. Pak je fiets of loop een stukje verder en ga eens een dagje boetiekjes bezoeken. Boetiekjes moeten het niet hebben van de erg lage prijzen, maar meer om de originele en unieke kleding. Toch zijn niet alle boetiekjes duur en ook bestemd voor de portemonnee van een koopjesjager of een niet al te volle portemonnee.

Liefs,

Cherrelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten